KOCAELİ / GÖLCÜK - Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu

Ekm

Çocuklarımızın, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün değerlerini, ülkemizin ilerleyişine katkılarını öğrenmeleri ve bir ülkenin tam bağımsız olduğunu gösteren bayrağını tanıyıp, 100.yılımıza yakışır bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında; “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 2023 Türk Bayrağı Projesine” 06.09.2023  Çarşamba günü  ilk çevrimiçi toplantımız ile başladık.

Türkiye’nin altmış bir ilinden gönüllü üç yüz öğretmen ve öğrencilerimiz farklı materyallerden hazırladığımız  Türk Bayrakları, Mosaically Uygulama ile fotoğraf birleştirilmesi sonucu ,29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı’nda sanal sergi ile yayınlamak için çalışıyoruz.

Ekm

26 Ekim perşembe günü okulumuzda Cumhuriyet Sergisi açıldı. Öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel onlarca eser sergide yerini aldı.

Ekm

25 Ekim Çarşamba günü okulumuz Kocaeli Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında öğrencilerimiz Türk  bayraklarını salladı. Yürüyüşümüzü izleyen mahalle sakinleri öğrencilerimizi büyük bir coşku ve sevgiyle izledi, selamladı.

Ekm

Zamanda yolculuk etkinliğinde isteyen öğrencilerimiz seçtikleri bir Türk büyüğümüzün kostümüyle okula geldiler. Kostümleriyle öğrencilerimiz okulumuzda zamanda yolculuk yaşattılar.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet Rislerinin Azaltılması Günü" kapsamında okulumuz öğretmen ve yöneticilerinin katılımı ile, okulumuz çok amaçlı salonunda, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 Adımda Afetlerden Korunma" programında, Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) tarafından 3 periyotta planlanan programın 1. etabını gerçekleştirildi.

Ekm

Codeweek olarak bilinen kodlama haftası okulumuzda birçok öğretmen ve öğrencimizin katılımıyla kutlandı. Öğrencilerimiz eğlenerek kodladı. Anasınıflarımız bilgisayarsız etkinliklerle kodlama yaparken, 6. sınıflar bilgisayarla blok tabanlı kodlama araçlarını kullandılar.

Eyl

İnsanlık, merhamet, kerem ve cömertliğin en güzel örneği olan sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V.’in dünyaya geldiği mübarek mevlit kandilinizi tebrik ederiz.

Eyl

"Okul, hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisidir."

İlköğretim Haftası kutlu olsun.

Tüm hazırlıklarımızı yaptık.

Heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz.

Tem

2023 LGS sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz bizi yine gururlandırdı. Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz. Yolunuz açık olsun. İşte gurur tablomuz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı okulumuzda coşkuyla kutladık.

May

Gölcük ilçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kros yarışmalarında okulumuz adına

5B sınıfından Selin F. 1.

5I sınıfından Elif Zeynep S. 3. olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyoruz.

May

8/G sınıfı öğretmenleriyle birlikte başarılarını kutlamak için bir gezi düzenledi. Hep birlikte güzel bir gün geçirdiler.

Öğretmenlermizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Sibel KOŞAY öğretmenimizin başlatmış olduğu atık kitap, defter toplama kampanyasına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerimiz kilolarca atık kitap, defter topladı.

Nis

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nda meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda öğrenci ve personelin yapacakları iş ve prosedürler ile afet yönetiminin zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme safhalarındaki çalışmaların saptanmasını, yürütecek faaliyetlerin bir bütünlük içerisinde uygulanmasını, işbirliğini, koordinasyonu ve karşılıklı yardımlaşma esaslarını kapsayan bir Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Planı bulunmaktadır.

AFAD Yönetim Planı, tüm öğrencilerimizi, çalışmalarımızı ve okulda bulunan tüm ziyaretçiler için geçerlidir.

Planımızı uygulamak için yönetici, öğretmen ve okul çalışanlarından oluşan, Okul Enerji Kontrol Ekibi, Okul Tahliye Ekibi, Okul Arama Kurtarma Ekibi, Okul Yangın Müdahale Ekibi, Okul İlk Yardım Ekibi, Okul Lojistik Destek Ekibi bulunmaktadır.

Afete neden olabilecek tehlike ve risklerin belirlenmesi, mümkünse önlenmesi veya olası etkilerin azaltılması amacıyla eğitim ve tatbikatlar düzenlenmektedir.