KOCAELİ / GÖLCÜK - Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu

Okulumuzun AFAD Yönetim Planı

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nda meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda öğrenci ve personelin yapacakları iş ve prosedürler ile afet yönetiminin zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme safhalarındaki çalışmaların saptanmasını, yürütecek faaliyetlerin bir bütünlük içerisinde uygulanmasını, işbirliğini, koordinasyonu ve karşılıklı yardımlaşma esaslarını kapsayan bir Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Planı bulunmaktadır.

AFAD Yönetim Planı, tüm öğrencilerimizi, çalışmalarımızı ve okulda bulunan tüm ziyaretçiler için geçerlidir.

Planımızı uygulamak için yönetici, öğretmen ve okul çalışanlarından oluşan, Okul Enerji Kontrol Ekibi, Okul Tahliye Ekibi, Okul Arama Kurtarma Ekibi, Okul Yangın Müdahale Ekibi, Okul İlk Yardım Ekibi, Okul Lojistik Destek Ekibi bulunmaktadır.

Afete neden olabilecek tehlike ve risklerin belirlenmesi, mümkünse önlenmesi veya olası etkilerin azaltılması amacıyla eğitim ve tatbikatlar düzenlenmektedir.

11-04-202311-04-202311-04-202311-04-2023

Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 14:29 - Görüntülenme: 92