KOCAELİ / GÖLCÜK - Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 6. sınıf Türkçe dersi için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. sınıf matematik  dersi için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Kocaeli İl Milli Eğitim müdürlüğünce il genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 7. sınıf Türkçe dersi için 26 Mart 2024 Salı günü; 7. sınıf matematik  dersi için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Mrt

Atık pil toplama kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizden kampanyamıza desteklerini bekliyooruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Okulumda Çeşitli Etkinliklerle Düzenlendi.

Mrt

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü (12 Mart) münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda düzenlendi.

"Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Afet Hazırlık Kulübü öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, Seka Bilim Merkezi gezisi gerçekleştirilmiştir. Okul dışı öğrenme ortamları, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını artırıcı bir fonksiyona sahiptir. Öğrencilerin gözlem ve deneyler yaparak, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmesinin yanı sıra eğlenceli ve heyecan verici bir öğrenme ortamında sosyalleşmelerine de olanak sağlar.

Mrt

Okulumuza e-güvenlik panosu hazırladık. Panomuzda e-güvenliğin önemini vurguladık.

Şbt

7 Şubat 2024 Çarşamba günü 2. ders saatinde okulumuzda TEKNOFEST saati düzenlendi. Bu saatte öğrencilere teknofest hakkında genel bilgi, başvuru koşulları, yarışma katagorileri hakkında bilgiler içeren videolar izlettirildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

"Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması" ile öğrencilerimiz hikayelerini yazıyorlar.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen "Okulumuzu Turuncuya Boyuyoruz"etkinliğinde öğrenci ve öğretmenlerimiz turuncu renk ile farkındalık oluşturmayı amaçladı.Lösemi nedir,belirtileri nelerdir,korunma yolları nelerdir gibi sorulara yanıtların bulunduğu bu etkinlikte broşürler de dağıtıldı.Toplumda lösemi ile ilgili farkındalığı arttırarak toplumun bilinçlenmesinin  önemine değinildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Çok yaşa cumhuriyet.

“Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

Çocuklarımızın, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün değerlerini, ülkemizin ilerleyişine katkılarını öğrenmeleri ve bir ülkenin tam bağımsız olduğunu gösteren bayrağını tanıyıp, 100.yılımıza yakışır bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında; “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 2023 Türk Bayrağı Projesine” 06.09.2023  Çarşamba günü  ilk çevrimiçi toplantımız ile başladık.

Türkiye’nin altmış bir ilinden gönüllü üç yüz öğretmen ve öğrencilerimiz farklı materyallerden hazırladığımız  Türk Bayrakları, Mosaically Uygulama ile fotoğraf birleştirilmesi sonucu ,29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı’nda sanal sergi ile yayınlamak için çalışıyoruz.